Webshop » Fijne vleeswaren » Potjesvlees in pot 550g

Potjesvlees in pot 550g

20006 Potjesvlees in pot 550g
De ‘Orde van het Potjesvlees uit de Westhoek’ diende een aanvraagdossier in op 6 december 2011. Het duurde dus ruim drie volle jaren eer de Europese Commissie de erkenning toekende.
Potjesvlees uit de Westhoek is een lichtzure vleesbereiding in een gelei. VLAM, dat de indiening begeleidde, weet dat deze gelei bevat 3 witte vleessoorten bevat: kip (max. 70%), kalf (min. 15%) en konijn (min. 15%); de verhouding vlees/gelei is 60/40. De gelei heeft een zeer lichte kleur en bevat gekookte stukjes wit vlees, en wordt op smaak gebracht met groenten en kruiden. Ze wordt gepresenteerd in glazen bokalen, terrines of als snijvaste blokken.
Het traditioneel productiegebied is de Westhoek en de aangrenzende kustgemeenten in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Concreet gaat het om Koksijde, Nieuwpoort, De Panne, Veurne, Alveringem, Diksmuide, Koekelare, Poperinge, Vleteren, Lo-Reninge, Houthulst, Kortemark, Heuvelland, Mesen, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Staden, Hooglede, Zonnebeke en Wervik.
De oudste geschriften over potjesvlees dateren uit de vijftiende eeuw. In Franstalige en Nederlandstalige kookboeken was toen sprake van “geley”-gerechten waarbij een gelei werd gemaakt van lams-, kalfs- en/of varkenspoten. Kip en konijn dienden om het gerecht af te werken.

€ 0,00

Beschikbaar

Aantal  

Heeft u een vraag?